Begin Januari kreeg ik een SMS van T-Mobile als service om me er aan te herinneren dat ik al weer bijna twee jaar een iPhone 4S in gebruik heb. Dat houd dus ik dat ik binnenkort mijn abonnement weer mag verlengen & dus ook een nieuw toestel mag kiezen (lees kopen met een leuke korting).

Keuzestress

android-vs-apple
android-vs-apple

Na het SMSje ga je toch eens browsen op het world wide web, eens kijken wat er allemaal te koop is en ga je fruit met snoep proberen te vergelijken. Dat levert alleen maar stress op, keuze stress wel te verstaan. Ik had meteen al zo iets van daar ga ik dus niet alleen uitkomen, dus heb ik de stoute schoenen aangetrokken door een bericht op Facebook te plaatsen.
Ik had al wat voor onderzoek gedaan in de T-Mobile shop bij mn vader in de buurt. In de post heb ik wel al een aantal toestellen gezet waar ik al even naar had gekeken.

FaceBook_Message
FaceBook_Message

De hoeveelheid reacties op FB was echt overweldigend, de teller staat inmiddels op 60+, dat maak de keuze er niet makkelijker op. Nog meer keuzestress. Eigen schuld had ik het maar niet moeten vragen. Ik zie wel dat het twee kampen onder de mensen zijn die gereageerd hebben, het zijn de Android fans v.s. de Apple fans. Er zijn ook nog wat extra suggesties gedaan voor andere modellen bijvoorbeeld als opvolger van een huidig bestaand model momenteel verkrijgbaar. Iedereen ben ik daar ontzettend dankbaar voor.

Shortlist & Hands-on

Na alle reacties op FB heb ik het aantal keuzes terug gebracht naar een shortlist en ben ik gaan zoeken naar reviews van de toestellen. Gelukkig heeft AndroidWorld meer als voldoende reviews staan van alle Android toestellen die ik op mijn shortlist heb staan. Op dat fruit na natuurlijk maar dat is logisch daar draait geen Android op.

Vorig weekend had ik geen internet meer, ook in de wijk gaat wel eens wat stuk wat een storing veroorzaakt. Een goed excuus om niet thuis te blijven maar om een frisse neus te halen en even langs de T-Mobile shop te gaan hier in de buurt op het Zuidplein. Het is geen hele grote winkel en het was ontzettend druk zelfs op zaterdag, maar ze hebben wel aardig wat toestellen staan die bijna volledig functioneel zijn.

In de winkel was het best druk maar werd bijna direct door een van de medewerkers aangesproken, omdat ik een beetje zoekend rondliep op zoek naar de toestellen die ik wilde proberen. De medewerkster wees me direct de toestellen waar ik naar op zoek was en melde me dat als ik vragen had mocht ik ze stellen aan de medewerkers.

Ik heb een tijdje met de volgende toestellen staan spelen.

* Samsung Galaxy Note III
* Samsung Galaxy S4
* HTC One
* Sony Experia Z
* Apple iPhone 5S

Tijdens de hands-on werd ik door een andere medewerker aangesproken of hij me kon helpen. Ik heb een tijdje met de medewerker staan praten over de keuze tussen Apple en Android. Ik moet zeggen dat ze zeer behulpzaam zijn bij de T-Mobile shop ook al kom je alleen wat toestellen testen en bekijken. Ze nemen de tijd voor je zelfs in een overvolle winkel waar een heleboel mensen staan te wachten die graag geholpen willen worden door een medewerker. Ik vind het heel fijn en prettig en het heeft me zeker geholpen in mijn keuze en twijfel.

Ik denk er nu wel uit te zijn en de keuze gemaakt te hebben. Inmiddels heb ik nog meer reviews gelezen en video reviews bekeken zowel van Nederlandse sites als Internationale sites. Er is veel over geschreven en video materiaal over beschikbaar. Wat de keuze is geworden bewaar ik nog wel even voor een volgend blogje.

2 gedachtes over “Keuzestress

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s