“I have a dream” zo begon Martin Luther King op 28 augustus 1963 zijn speech. Dat is ruim voor mijn tijd, nog voordat ik zelfs maar bedacht was door mijn ouders. Het is mooi om een droom te hebben, maar ook wel meer als een. Het is goed om je mooie dromen na te streven.

Mensen hebben dromen en proberen deze ook wel na te streven, hoewel de meeste dromen bedrog zijn als je Marco Borsato moet geloven.

Als je gaat slapen, wil je slapen en ook wel een mooie droom dromen en droom je graag een mooie droom. Dream your dream.
Helaas heb je dat dus niet voor het kiezen en heb ik eigenlijk best vaak de ergste nachtmerries. Die dromen zijn soms zo realistisch, daar wordt je gewoon bang van. Het is alsof je het gewoon echt meemaakt en je het op dat moment ook echt beleeft, terwijl je slaapt en veilig in bed ligt. Misschien maar goed ook dat ik veilig in bed lig ook. Het zijn niet de meest fijne dromen om te dromen. Vaak droom ik over het ziekte, einde van het leven, de dood. Negatieve gedachten die ’s nachts je realistische dromen laat dromen. Ik ben ze eigenlijk wel liever kwijt dan rijk die nachtmerries dus als iemand ze wil hebben, ik heb er wel een paar in de aanbieding.

Of het nou komt door de omstandigheden (zie vorige blog) of dat het een andere oorzaak heeft. Ik weet het niet en ik begrijp het niet. Dromen zijn ingewikkelde en complexe dingen.
Kan er op dit moment geen verklaring voor bedenken. Het grote nadeel van dit soort dromen is dat je midden in de nacht wakker wordt, soms badend in het zweet of met een droge zere keel. Het zijn vaak de momenten dat je niet wakker wil worden als je op de wekker kijkt. Je ziet dat het nog wel even duurt voordat de wekker gaat, en je ook niet zo makkelijk weer terug in slaap valt. Als ik toch weer in slaap val gaat de droom soms gewoon verder of is het een compleet andere droom. Soms val ik zo diep in slaap daarna dat ik weer wakker wordt met hoofdpijn, dat is dus geen goed begin van de dag.

Maar goed laten we het maar hebben over de mooie dromen en wensen en niet over die negatieve dingen.

Momenten van mooie dromen en wensen zijn er maar zelden, dus zijn dat ook momenten die ik koester en bewaar in mn hart.
Mooie dromen zijn dierbaar en speciaal. Soms zijn ook deze echt.

  • In die mooie dromen leeft mama nog en kan ik met haar praten en knuffelen en zo, dingen die nu niet meer kunnen maar die ik wel graag zou willen, het is alsof ze er nog is.
  • In de mooie dromen ben ik verliefd en heb ik een mooie vrouw aan mijn zeide. Zou ik natuurlijk in het echt ook wel willen, maar dat is een proces wat tijd kost. Al een tijdje single en beschikbaar dus dames….
  • In de mooie dromen kost het leven niet zo veel moeite en is het leven niet zo verdomd ingewikkeld.

Praten met het hiernamaals, is denken aan de mooie momenten in het leven, de muziek luisteren waar mama zo van hield, de foto’s van mama bekijken die ik nog heb.
Daar moet ik nog eens iets mee doen, een paar mooie uitzoeken en een compilatie van maken en af laten drukken op iets als canvas of zo. Maar ook een kaarsje branden, op de momenten dat het kan en mogelijk is, is iets wat ik doe.

Zo was ik een tijdje geleden in de Sint Laurenskerk in Rotterdam, daar hebben ze een hele muur met allemaal kaarsen van de grond bijna tot het plafond. Deze kaasjes zijn elektrische kassen die aan gaan op het moment dat je een muntje in de collectebus doet als je zelf een kaarsje wil branden. Dat heb ik dus ook gedaan. Een kaarsje branden en er een tijdje naar gaan zitten kijken en aan de mooie dingen van het leven denken. Ook daar hoort een traantje bij.

Een toepasselijk nummer is geschreven door Do, Angel by my side:

Kaarsje voor mama

 

Ik wil mn blog dan ook afsluiten met de woorden “keep on dreaming, cause I have a dream”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s