Delete

Zo af en toe loop ik wel eens een boekwinkel binnen en vaak kost het dan best wel moeite om niets te kopen. Dus bij mijn laatste bezoek aan een boekwinkel viel mijn oog op deze cover. De introductie aan de achterkant had mijn interesse voldoende gewekt om het boek mee te nemen.

Delete

Dus een aantal weken geleden ben ik in dit boek begonnen. Het boek is geschreven door Juultje van den Nieuwenhof.

Het beschrijft vanuit het oogpunt van een 5 tal hoofdpersonen een verhaal over de gevaren van social media en de gevolgen van een wraak actie die ze ondernemen tegen de hoofdpersoon in dit verhaal. Deze ene persoon is een docente Nederlands op het voortgezet onderwijs. Ze bouwt een band op met de klas en ze vertrouwen haar, maar dan komen ze er achter dat ze alle informatie die ze krijgt vanuit de klas doorspeelt naar hun mentor. Daarnaast schrijft ze ook openbare blogs zonder namen te noemen.

Voor een aantal is dat voldoende reden om een wraak actie te bedenken en uit te voeren om de docente terug te pakken. Dit loopt natuurlijk uit de hand en gaat van kwaad tot erger met alle gevolgen van dien. Het verhaal heeft een open einde dus er zou een vervolg kunnen komen…. Of dat zo is zullen we af moeten wachten. Ik denk zelfs dat dit boek ook prima stof is voor een Nederlandse Film. Ben benieuwd of een film maker hier iets mee gaat doen.

Juultje van den Nieuwenhof

Juultje van den Nieuwehof is een voor mij onbekende schrijfster die dit boek op de juiste manier geschreven heeft. Persoonlijk vind ik dat het verhaal klopt en dat het heel herkenbaar is. Ben je als jongeren of jong volwassenen actief op social media dan is dit zeker een boek waarin je dingen zult herkennen. Ik kan me wel een voorstelling maken waarom ze dit doen. Het verhaal drukt je ook met je neus op de feiten. Social Media en bloggen is niet zo veilig als je denkt. Als je niet oppast zou je zelf het slachtoffer kunnen worden van cyber criminaliteit.

Op dit moment is Juultje van den Nieuwenhof (@Juul_NHF) het volgende boek aan het schrijven. Het boek heet Disconnect en komt in Juni van dit jaar uit, liet ze me weten via Twitter. Een klein tipje van de sluiter is dat het volgende boek gaat over zeven jongeren die drie dagen bij elkaar vastzitten op één plek. Ik ben benieuwd naar haar volgende boek.

4 gedachtes over “Delete

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s