Pesten

Pesten is iets wat sinds jaar en dag bestaan. Voordat er MSN, Skype, IRC en Social Media als Hyves, Twitter en Facebook etc. waren was pesten vooral een real life ding. Fysiek woorden gebruiken of misschien zelf wel fysiek pesten, het is iets wat als sinds jaar en dag bestaat. Het fysieke pesten gebeurt tegenwoordig ook steeds meer online via Social Media, SMS, Whatsapp etc. vaak buiten het zicht van de ouders.

Woorden doen nog steeds pijn en het nadeel van online pesten is dat er soms lastig iets aan te doen is, eenmaal online altijd online. Iets wat online staat krijg je niet zomaar offline. Ik ben zelf ook gepest vroeger.

Eerder vandaag was ik aan het browsen door het online filmaanbod op zoek naar nieuwe films die ik nog niet gezien heb. Ik kijk graag films en ik kwam tijdens het browsen de film film Cyberbu\\y tegen. Door de begeleidende tekst bij de film en de trailer heb ik de film gekeken.

20131124-213918.jpg

Cyberbully is een confronterende film over het pesten online en de mogelijke gevolgen die dit heeft op de gene die gepest wordt.

Nu is Cyberbu\\y niet de enige film over pesten, ook in Nederland is er een film over Pesten gemaakt als verfilming van het boek Spijt geschreven door Carry Slee. Ik vind persoonlijk dat dit soort films op scholen tijdens de Maatschappijleer lessen gekeken moeten worden en besproken moeten worden. Pesten is geen spelletje
Naast de aandacht op school moet er ook thuis aandacht voor zijn voor zover dat niet al gebeurt. Pesten is nog steeds een soort van taboe en er wordt nog steeds niet echt over gepraat.

Advertenties

Een gedachte over “Cyberbu\\y

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s